ROUTES | GPS | LINKS | CONTACT |

gpsbiketracks.be

route informatie

 

 

 
    Bietenroute. 
  
    Zoutleeuw. Hageland
  
 
    Afstand: 42 km 
  
    Vlakke, lusvormige fietstocht met enkele zeer lichte hellingen.
  
   

 


meteo

 


 

 

 
donwloaden als gpx Download e gpx-file voor GPS

 

 

We fietsen door de streek gelegen tussen Zoutleeuw, Landen en Tienen. Dit is de noordrand van Haspengouw. Reeds in de 19de eeuw werden hier bieten geteeld, daarom ligt de grootste suikerraffinaderij van het land in Tienen. In de streek wordt ook maïs geteeld als veevoeder. Maar steeds meer verschijnen er laagstamboomgaarden. We rijden hier vooral op de betonnen wegjes tussen de akkers door dit mooi heuvelend landschap. De lengte bedraagt 42 km, waarvan 2 km grind- of kasseibaan. Vanaf Wommersom tot Zoutleeuw maken we gebruik van de oude spoorwegbaan, waar reeds in 1993 een fietspad werd aangelegd. Dit fietspad, de Ijzeren weg genaamd, leidt van Tienen tot in Diest.

 

Vertrekpunt: Provinciedomein " Het Vinne", 120 ha groot, ligt op de Ossenweg enkele kilometers in de richting van Nieuwerkerken. Tot 1974 eigendom van de Union Allumetière en beplant met populieren voor de produktie van lucifers. In het domein zijn ook bewegwijzerde wandelingen uitgestippeld

 

 

 

 

 

Provinciedomein Het Vinne.

 

 

Zoutleeuw met de sint-Leonarduskerk.

 

Parcours: Het Vinne, Zoutleeuw, Dormaal, Halle-Booienhoven, Velm, Neerlanden, Neerhespen, Overhespen, Linter, Orsmaal, Womersom, Neerlinter, Drieslinter, Zoutleeuw.

 

 

En zo eindigen de bieten, namelijk in een suikerfabriek.