ROUTES | GPS | LINKS | CONTACT |

gpsbiketracks.be

route informatie

     

 

 

Donaufietspad. Passau - Wenen

Dag 3. Linz - Grein.


afstand: 68 km

reliëf: vlak

hoogte: dalend van 260m naar 235m.

moeilijkheidsgraad: 1

Bewegwijzering: we volgen de fiets- en jaagpaden naast de Donau.

Kaarten: BIKELINE. 'Donaufietspad van Passau naar Wenen'.


 


 

 

 


GPX file

 


 
 

Afstand van de derde rit. 68km.

We verlaten Linz langs de Nibelungenbrücke en fietsen op het Donaufietspad over de Noordelijke oever. We zien rechts aan de overzijde het moderne Bruckerhaus in het Donaupark van Linz en laten de stad achter ons. We rijden langs de Pleshinger See en wat verder ligt Steyregg, de kleinste stad van Oostenrijk. Bij de stuwdam Abwinden-Asten steken we over naar de zuidzijde en rijden via Kronau naar Enghagen. Hier kunnen we naar rechts om eerst het stadje Enns te bezoeken ofwel de Donau verder volgen tot aan de fietsveer naar Mauthausen om de rivier weer over te steken. We rijden richting Mitterkirchen dat ongeveer 20 kilometer verder ligt. Hier kunnen we het prehistorisch openluchtmuseum bezoeken. Na Mettensdorf en Dornach bereiken we de stad Grein. Het Middeleeuws stadje ligt aan de Strudengau, dit is het meanderende Donaudal tussen Adagger en Ybbs.

 

foto

 

Na Wenen is Linz met zijn 200.000 inwoners de tweede belangrijkste stad van Oostenrijk. Linz geniet een reputatie als industriestad, maar die indruk maakt de stad op de fietser in eerste instantie zeker niet. De statige huizen, de kerken, de musea en het Linzerslot vertellen een ander verhaal, over een stad met een lange geschiedenis die teruggaat naar de Romeinse vestiging "Lentia".

 

 

foto

Heerlijke Linzer Torte in kaffee Glockenspiel .

 

 

foto

Kaffee Glockenspiel (sinds 1673). Lintz, Hauptplatz.

 

. In Abwinden rijden we over het Donaukraftwerk naar de rechterzijde en nemen ter hoogte van Mauthausen de veer. (Vergeet niet met de vlag te wuiven naar de veerman). We blijven nu op de noordoever tot onze aankomst te Grein.

 

foto

Mauthausen.

 

 

foto

Hoe roept men de veerman ?

 

 

foto

Zonnig Albern.

 

 

foto

Een mutant ?

 

 

foto

De afstand gemeten in uren, bleef in Grein de tijd stilstaan ?