ROUTES | GPS | LINKS | CONTACT |

gpsbiketracks.be

route informatie

     

 

 

   Volta al Montgó en bicicleta.           
      afstand    26 km

      reliëf      heuvelachtig      graad 2
      hoogte    tussen  0m en 120m.  350 htm.    
      matige bewegwijzering. 
  

 


 

 

 download gpx-file

  
 

Deze tocht door het natuurpark van de Montgó voert ons van Dénia naar Xàbia langs een landbouw- en natuurgebied met een buitengewone pracht. De route is uitgetekend over rustige wegen, die echter niet altijd verhard zijn. Af en toe hoort er dus een korte wandeling bij als we van de fiets moeten. Ook de bewegwijzering laat te wensen over. Bij wegwerkzaamheden zijn de bordjes niet bijgewerkt, misschien wordt dit snel recht gezet. Op de toeristische dienst van Dénia en Xàbia, telkens aan de haven gevestigd, zijn gratis foldertjes verkrijgbaar.

De toer verbindt de haven van Dénia met de haven van Xàbia en doorkruist ook het grondgebied van La Xara en Jesus Probe. Tijdens de tocht hebben we de gelegenheid om de Montgó-berg aan alle zijden van op het land te bewonderen. We kunnen het schouwspel vervolledigen door de trip verder te zetten over de zee. Vanop de ferries die de twee steden verbinden zien we de indrukwekkende klippen van Cabo San Antonio die 160 meter boven de zee uitsteken.

Het bergmassief van de Montgó verheft zich 753 meter boven de vlakten van Dénia en Xàbia. Door de grote temperatuur- en vochtverschillen tussen noord- en zuidzijde is een zeer uitgebreide hoeveelheid van planten en dieren ontstaan. Daarom werd hier in 1987 het Natuurpark geopend.

 

haven Dénia

De haven van Dénia.

 

volta al Montgó

Bewegwijzering.

 

fàbrica de ciment

Fàbrica de ciment abandonada.

 

garrofer

Garoffer de la Plaça ,La Xara.

 

Montgó.

El Montgó, plena de vida.

 

vallei

 

 

javea puerto

De haven van Xàbia.