ROUTES | GPS | LINKS | CONTACT |

gpsbiketracks.be

route informatie

     

 

 

  
  Rammekensroute   
           
  afstand    50 km


  reliëf      vlak    moeilijkheisgraad 1

  hoogte    tussen  0m en 15m.
 
  goede bewegwijzering. 
   

 


 

 

 

 


gpx download de gpx-file voor GPS

  
 

Deze bewegwijzerde route van ongeveer 50 kilometer vertrekt in het centrum van Middelburg. De hoofdstad van Zeeland wordt terecht de parel van Walcheren genoemd. De schat aan oude historische gebouwen heeft zijn oorsprong in de 17° en 18° eeuw; de tijd van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie. Het abdijencomplex met de 'Lange Jan' toren overheerst oud Middelburg, maar haast ieder woonhuis vertelt door de naam boven de deur zijn eigen verhaal. De route wordt genoemd naar Fort Rammekens, waar we na Vlissingen langskomen, en doorkruist daarna gans Walcheren tot in Veere. Deze oude vissersstad beleefde in de 16° eeuw haar hoogtij als voornaamste vlootbasis van de Nederlanden.

 

Middelburg in kermisstemming.

 

routebord

De laatste jaren zijn er door de komst van de fietsroutenetwerken sommige routebordjes opgeheven, daarom is het veiliger om de routetrack ook te downloaden in een GPS.

 

 

prieel

Tuinprieel bij het verlaten van Middelburg.

 

 

vlissingen

Gevangentoren (1401) aan het strand van Vlissingen.

 

 

vlissingen

Vlissingen, Michiel de Ruyterhaven

 

 

vlissingen

Het Beursgebouw van Vlissingen in Hollandse renaissancestijl. (1635)

 

 

fort

Bij het dorp Ritthem, op enkele kilometers van Vlissingen, ligt in Rammekenshoek, aan de oever van de Westerschelde het 16° eeuwse fort Rammekens. Aan de rand van het bosgebied vindt u het oudste nog bestaande zeefort uit de geschiedenis van West-Europa. Het fort werd in 1547 gebouwd op last van Maria van Hongarije, een jongere zus van Karel V, die namens hem over de Nederlander regeerde. Het ontwerp was van een Italiaanse architect. Het fort werd gebouwd om de toen zeer belangrijke havens van Antwerpen en Middelburg te controleren en deed dienst als ankerplaats voor de schepen van de Oost-Indische Compagnie.

 

 

veere

De Grote Kerk te Veere (1521) waarvan de toren nooit is voltooid.

 

 

 

veere

Veere, oma's snoepwinkel.

 

 

 

mini

Minimundi Middelburg in 1954 geopend door koningin Wilhelmina.

 

 

 

bier

Toren en Bier, 2X "Lange Jan" in Middelburg.

 

 

kermis

Middelburg by night.