Download hier gratis fietsroutes voor uw Garmin GPS !

Fietsroutes- Links - Contact

 

Benissa - La Xara - Alicali.

 

 

 

 

Sinaasappelboomgaarden bij Tabernes de Valldigna.

 

 

Omgeving van Alzira.

 

Tussen de steden Valencia en Alicante, meer bepaald tussen Dénia en Calpe, ligt een mooi heuvelachtig gebied, ideaal om te verkennen met de fiets. Er worden door beide provincies inspanningen geleverd om de rustieke wegen te verbeteren; para mejora de caminos rurales.

 

 

 

Aan de hand van een wegenkaart kan men gemakkelijk een parcours uitstippelen, de meeste wegen zijn voldoende genummerd. Vermijd de nationale wegen; blijf zoveel mogelijk op de secundaire wegen aangeduid met de gele bordjes, deze zijn rustig en goed berijdbaar.

 

Deze rit situeert zich tussen Benissa en Dénia. Het profiel verloopt tussen 30 en 300 m. De afstand bedraagt ongeveer 50 kilometer. Benissa ligt vlak aan afrit 63 van de A7. Parking vinden we aan het busstation bij het binnenrijden van Benissa.

Aan het eerste rond punt, als we vanuit Valencia komen, nemen we de Cv-745 in de richting van Senija.

 

     

 

Na Senija volgen we de CV745 naar Lliber, maar aan de splitsing vóór Lliber slaan we rechts af naar Gata de Gorgos, via de Cv-748.

 

Vergezicht op Lliber in de Jalón-vallei.

Bij het verlaten van Senija zien we in de verte het dorpje Lliber, maar even verder nemen we de weg naar rechts, richting Gata de Gorgos. We rijden onder de snelweg A7 door.

      
          
  

In Gata de Gorgos volgen we de Cv-738 naar Jesús Pobre.

Aan de splitsing met de Cv-735 kiezen we links. Na de spoorwegovergang komen we in La Xara.

               

 

 

We rijden het dorpje La Xara binnen. Let op: dit is verboden rijrichting. We passeren het kerkje en aan het uiteinde van het dorp komen we op de Cv-726. Hier rijden we links in de richting van Pedreguer.

 

                

 

Alvorens Pedreguer te bereiken kruisen we nog de nationale weg N-332 en de A7. We bevinden ons hier op een hoogte van 70 meter. De Cv-720 leidt ons nu langzaam bergop naar Llosa de Camucho op ongeveer 220 meter.

 

                

 

 

Llosa de Camucho.

Bij het verlaten van Llosa de Camucho, in de richting van Alcalalí, stijgt de weg nog verder naar 300 meter, dit is het hoogste punt van onze rit.

 

 

Het gaat nu in dalende lijn naar Alcalalí. Zoals je ziet wordt ook hier, in het cafeetje op de markt, de rit uitvoerig besproken.

 

                      

 

Na de cervéza de pressión in Alcalalí gaat het verder links af en nog steeds dalende, via de Cv-750 naar Xaló.

 

 

 

De paarden van Xaló in hun zondagse outfit.

 

Ook na Xaló blijven we op de Cv-750 richting Benissa. We kruisen de A7 en aan de N-332 rijden we links af. Na 2 km komen we weer aan de parking bij het busstation.

 

 

 

 


14-11-04