Download hier gratis fietsroutes voor uw Garmin GPS !

Fietsroutes- Links - Contact

 

Hagelandse Heuvelroute.

 

 

De Hagelandse Heuvelroute

 

Het Hageland in het oosten van de provincie Vlaams-Brabant is gesitueerd binnen de vijfhoek, gevormd door de steden Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot. Opvallend, zeker voor de fietser, is het heuvelachtig reliëf van het Hageland. De Pellenberg is het hoogste punt met 106 meter boven de zeespiegel. De andere "bergen" halen meestal slechts een hoogte van 70 tot 90 meter.

Langs het oostelijk deel van de route, richting Glabbeek, vallen de talrijke boomgaarden op. Het Hageland is immers een streek waar intensief aan fruitteelt wordt gedaan.

We vertrekken in het centrum, aan de kerk van Lubbeek.

Deze fietsroute loopt door het centrale gedeelte van het Hageland. Meer in het bijzonder wordt er gefietst tussen Lubbeek, Binkom, Attenrode, Meensel en Kiezegem. De afstand van de route is 42 km, waarvan 39 km over beton- of asfaltwegen en 3 km over veldwegen. Het landschap is licht heuvelachtig met enkele hellingen.

Inkorting van 10 kilometer: Voorbij Kiezegem en na de kruising van de Tiense steenweg (N225) komen we na enkele kilometers in de Molendries en daarna in de Broekstraat. Bij het volgende kruispunt wijst het routebord rechtdoor in de Veldstraat. Indien we de rit hier willen inkorten rijden we linksaf in de Broekstraat en zijn we na enkele minuten weer in het centrum van Lubbeek.

.

 

 

 

 

Het kasteel van Attenrode.

 

Oude waterpomp te Attenrode.