Download hier gratis fietsroutes voor uw Garmin GPS !

Fietsroutes- Links - Contact

 

De Grensmaas en Hochter-Bampd.

Het vertrek- en eindpunt van deze fietstocht is voorzien in het centrum van Veldwezelt, kort aan knooppunt 59. Veldwezelt ligt bij het kruispunt van de N2 en N78 ten zuiden van Lanaken, vlak aan het Albertkanaal en de grens naar Nederlands-Limburg.

 

Bewegwijzering: We volgen in België de blauwe borden en in Nederland de witte bordjes met groene cijfers van het fietsnetwerk Zuid-Limburg.

Knooppunten. 59 - 11 - 3 - 1 - 10 - 53 - 58 - richting 63 - richting 54 - 59

 

In het centrum van Veldwezelt zien we snel de blauwe borden van het fietsnetwerk. We volgen richting 59 en vandaar rijden we over het Albertkanaal naar Maastricht. In Nederland is het opletten want de genummerde bordjes hebben niet altijd hetzelfde formaat en kunnen zowel links als rechts en hoog of laag hangen. Als je het spoor kwijt raakt, vraag dan de weg naar de Sint-Servaasbrug aan de Maas. Hier is knooppunt 01. De route gaat nu verder door de stad tot aan het stadhuis. Voorbij het stadhuis rijden we rechts en verlaten de stad via de Boschstraat. Als we onder de Frontensingel doorrijden volgen we de Boscherweg naast de Zuid-Willemsvaart tot aan knooppunt 10, hier rijden we weer over de grens. We bereiken nu Hochter-Bampd. Door de aanleg van de Zuid-Willemsvaart ontstond het gebied als een spie tussen de Grensmaas en de Zuid-Willemsnvaart. In dit gebied van 52 ha, vlak langs de Maas, kun je de ontwikkeling ervaren van een natuurlijk rivierlandschap. De aanwezige waterplassen zijn het gevolg van een oude ontgrinding tussen 1950 en 1966.

We blijven de Maas volgen tot knooppunt 53 te Uikhoven en steken nu de Zuid-Willemsvaart over naar Oud-Rekem. Hier rijden we richting 63. Vóór we echter dit knooppunt bereiken volgen we de pijl naar nummer 54. Onderweg fietsen we door het mooie kasteelpark Slot- Pietersheim.

We volgen niet de bordjes tot aan nummer 54, maar nemen bij de eerste aanduiding richting 59 naar onze vertrek- en aankomstplaats te Veldwezelt.

 

Terrasjes op het Onze-Lieve-Vrouweplein.

 

 

Onze-Lieve-Vrouwe-basiliek.

 

 

Zicht op de Maas van de Sint-Servaasbrug aan Knooppunt 01.

 

 

Stadhuis van Maastricht op het Marktplein.

 


Vlak aan de Belgisch-Nerderlandse grens.

 

 

De Maas bij Smeermaas.

 

 

Natuurgebied Hochter-Bampd.

 

 

Aan het waterkasteel te Rekem.

 

 

Rijd niet tot aan nummer 63, maar neem links naar 54.

 

 

Het Kasteelpark Pietersheim.

 

 

En wie woont hier in het bos ?


23-04-06