Download hier gratis fietsroutes voor uw Garmin GPS !

Fietsroutes- Links - Contact

 

Rijnoevertocht te Keulen. Köln Rheinufer.

 GPX

 

We vertrekken op het plein tussen de Dom en het Hauptbahnhof.

Langs het Ludwig-museum bereiken we de Hohenzollernbrücke. Deze trein- en voetgangersbrug uit 1911 brengt ons over de Rijn naar Deutz; de rechterzijde van Keulen.


 

Aan het andere eind van de brug ziet u links het uitgestrekte jaarbeursterrein met daarnaast het Rheinpark. We fietsen echter rechts langs de rivier en passeren vervolgens Poll, Westhoven, Ensen, Germberghoven, Porz en Zundorf. Aan het Groov Terrasse in Zündorf nemen we de overzetboot naar Weiss.

            

 

Nu volgen we weer het jaagpad links langs de Rijn in de richting van Keulen. Via Weiss, Rodenkirchen, Marienburg en Bayenthal bereiken we weer de Hohenzollerbrücke. We laten Keulen echter links liggen en blijven op de Rijnoever verder volgen tot aan de Mühlheimbrucke, in deelgemeente Riehl.

 

 

We rijden onder de brug door en maken een grote boog naar links, via de Kuhweg, Niehler Gürtel, Boltenstemstrasse en An der Schanz komen boven aan de brug. Aan de andere zijde, we zijn nu in Mülheim, nemen we de eerste weg rechts en kiezen weer richting oever. Na Buchforst zien we rechts al snel het Rheinpark. Hierna rechts over de Messeplatz naar de spoorwegbrug om te Rein weer over te steken naar Köln. Denk eraan deze brug langs de linkse zijde te nemen. Zo komen we weer aan de Dom.