Download hier gratis fietsroutes voor uw Garmin GPS !

Fietsroutes- Links - Contact

Landbouwfietsroute Neerpelt.

 

 

 

Op initiatief van Landelijke Gilden en het College van Burgemeester en Schepenen van Neerpelt is deze "Land- en Tuinbouw Fietsroute" in juni 1996 ontwikkeld. Met aandacht voor de open groene ruimten rijden we langs enkele van de vele landbouwbedrijven in de gemeente.

We kunnen parkeren aan het zwembad "Dommelslag" vlakbij het centrum van Neerpelt. Gelegen aan het einde van de Overpeltse Weidestraat, op de grens van beide gemeenten aan de Dommel. Als we over het brugje achter het zwembad rijden komen we linksaf snel in het centrum van Neerpelt, waar we de eerste bordjes met rode opdruk aantreffen.

De verrassend mooie bewegwijzerde fietsroute van ruim 42 km slingert zich langsheen de mooiste plekjes van Neerpelt. Blikvangers bij de deelnemende landbouwbedrijven zijn de infopanelen, die de fietser informeren over de grote verscheidenheid aan landbouwactiviteiten.

Start: Kerkstraat - gemeentehuis

 

 

Zwembad "Dommelslag" (achteraanzicht)

 

gpx file

 

Deze goed bewegwijzerde lusvormige route loopt voor het grootste gedeelte over verharde, rustige wegen en fietspaden in en rond Neerpelt. De enkele onverharde paadjes zijn geen belemmering. Meestal zijn het korte tussenverbindingen naar het jaagpad langs het kanaal of naar 'n landbouwbedrijf. Je wordt hier getroffen door de rust en het prachtige landschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

1. Melkveehouderij (Kolonies)

2. Melkveehouderij (Zandstraat)

3. Aardappelen (Zandstraat 105)

4. Agrarische diensten (Olmenstraat)

5. Braadkippen (Herenthoek)

6. Paarden ( Kolisbos)

7. Varkensbedrijf (Exschoor)

8. Melkveehouderij (Berghei)

9. Ijsbereiding (Berghei)

10. Vleeskalverhouderij (Heuvelerweg)

11. Veeteeltbedrijf (Lentestraat)

12. Melkveehouderij (Grote Heide)

13. Varkensbedrijf (Broeseinderdijk)

14. Hertenfarm (Bergeiksendijk)

15. Viskwekerij (Tussenstraat)

16. Sierteelt (Tussenstraat)